مصرف 92 درصدی آب در بخش کشاورزی
60 دقیقه: مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان اصفهان به میزان آب بدون درآمد و یا پرت شبکه آب اصفهان اشاره کرد و گفت: میزان آب بدون درآمد اصفهان در سال 86 معادل 30 درصد بود که امروز به 17.5 درصد رسید.
به گزارش خبرنگار 60 دقیقه، هاشم امینی در نشست خبری به مناسبت هفته صرفهجویی آب با بیان این مطلب افزود: این در حالی است که متوسط این عدد در کشور 24 درصد است.
وی ادامه داد: 85 درصد از آب مورد نیاز شهروندان اصفهان از رودخانه زایندهرود تامین میشود و15 درصد از آب شرب مورد نیاز استان از چاهها و قنوات به دست می آید.
امینی، استفاده از ظرفیت رسانهها و فرهنگسازی را بهترین روش مدیریت مصرف آب در جامعه عنوان کرد و تاکید داشت: شرایط سخت آبی در کشور وجود دارد و تنها راه عبور از این تنش مصرف بهینه آب است که باید توسط عموم جامعه مورد توجه قرار گیرد.
مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب استان اصفهان با بیان اینکه در حال حاضر میزان بارندگیها در استان اصفهان از 120 میلیمتر میانگین سالانه به 110 میلیمتر کاهش یافته است، تصریح کرد: باید توجه داشت که سرانه آب تجدیدپذیر از 130 میلیارد متر مکعب به 110 میلیارد متر مکعب رسیده و این امر بیانگر شرایط بحرانی در حوزه آبی کشور را بیان می کند و زنگ خطری است که به صدا درآمده است.
وی با ابراز تاسف گفت: در حال حاضر 85 حلقه چاه تامینکننده آب شرب در استان اصفهان خشک شده است.
امینی با بیان اینکه در حال حاضر بر اساس آخرین آمارهای به دست آمده ایران به مرحله تنش آبی وارد شده است، تصریح کرد: در تنش آبی سرانه آب تجدیدپذیر در سال برای هر نفر یکهزار و 700 متر مکعب است و اگر این سرانه به کمتر از یکهزار متر مکعب برسد وارد مرحله بحران میشود که متاسفانه این رقم در اصفهان به 900 متر مکعب رسیده است و وارد مرحله بحران شدهایم که مدیریت مصرف آب باید در بخشهای مختلف مد نظر قرار گیرد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان اصفهان با اشاره به اصلاح 104 کیلومتر از شبکههای فرسوده آب استان اصفهان در سال گذشته گفت: طی سه سال گذشته 328 کیلومتر از شبکههای آب فرسوده استان اصفهان بازسازی شده است.
امینی با اشاره به اینکه در بخش فنی و مهندسی سال گذشته تفاهم نامه ای با سازمان نظام مهندسی برای نظارت بر شبکههای آب منازل منعقد شد، ادامه داد: سال 93 پرتال ملی مدیریت مصرف برای فرهنگسازی و آموزش افراد مختلف جامعه در حوزههای ملی راهاندازی شد.
وی سرانه مصرف آب خانگی در استان اصفهان را 153 لیتر برای هر نفر در شبانهروز عنوان کرد و گفت: در سال 87 این رقم برای هر نفر 180 لیتر بود اما امروز با وجود افزایش 30 هزار انشعابی در استان این رقم کاهش یافته است.
امینی اضافه کرد: البته بر اساس استانداردهای تعریف شده در کشور، این سرانه برای هر نفر در شبانهروز 150 لیتر در کشور بود که با تغییر معیارهای آن به 130 لیتر کاهش یافته است.
وی با بیان اینکه حدود 88 درصد تعداد انشعابات در بخش خانگی و 12 درصد در بخش غیر خانگی است، افزود: حجم مصرف آب در بخش خانگی 79 درصد و در بخش غیرخانگی 21 درصد است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان اصفهان با اشاره به اینکه 83.7 درصد مشترکان بخش خانگی بین صفر تا 20 متر مکعب، 15.4 درصد بین 20 تا 40 متر مکعب و 0.9 درصد مشترکین بالای 40 متر مکعب آب مصرف میکنند، اظهار کرد: در سال گذشته در بخش خانگی 44 صدم افزایش و در بخش غیر خانگی 2.4 کاهش مصرف داشتیم، با وجود افزایش 30 هزار انشعاب در استان شاهد کاهش 0.8 درصدی مصرف آب در بخش خانگی هستیم.
وی یکی از راههای بازدارنده در مدیریت مصرف آب را اعمال تعرفهها دانست و بیان کرد: این در حالی است که در سال 94 تاکنون هیچگونه افزایش تعرفه آب نداشتم و قیمت تمام شده با قیمت فروش آب اختلاف فاحشی دارد.
امینی تصریح کرد: قیمت فروش آب در بخش خانگی 231 تومان به ازای هر متر مکعب است اما قیمت تمام شده بالای 500 تومان به ازای هر متر مکعب است.
وی با بیان اینکه هر یک لیتر بر ثانیه آبی که در شبکه اضافه میشود حدود 300 میلیون تومان هرینه بر میدارد، ادامه داد: در این راستا مقرر شده برای مشترکانی که مصرف بالای 40 متر مکعب آب دارند، افزایش تعرفه اعمال شود اما این موضوع هنوز به طور رسمی ابلاغ نشده است
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان اصفهان به برخی از اقدامات صورت گرفته در سال گذشته برای مدیریت مصرف آب اشاره کرد و افزود: از 7 میلیون و 173 قبض صادر شده 603 قبض مشمول اخطار پرمصرف شدند که از این تعداد برای 520 مورد اخطار ویژه صادر شد.
همچنین 141 باغ و استخر پر مصرف قطع انشعاب آب شد و 20 فقره انشعاب غیر مجاز را شناسایی و برخورد کردیم.
مدیرعامل شرکت آبفا استان ادامه داد: برای نخستین مرتبه در استان فایناس چین را در بخش شبکه فاضلاب برای اصلاح شبکههای فرسوده داشتیم که در دو ماه آینده پیمانکار با استفاده ار روشهای نوین شروع به کار خواهد کرد.
وی با بیان اینکه بر اساس بیلان 92 درصد آب در بخش کشاورزی، 7 درصد در بخش شرب و مابقی در بخش صنعت مصرف میشود، اضافه کرد: در خصوص مصرف آب در بخش کشاورزی شرکت آب و فاضلاب پاسخگو نیست و مسئولان بخش کشاورزی باید اقداماتی را در راستای مصرف بهینه انجام دهند چرا که در کشاورزی کشور همچنان مانند 2 هزار سال پیش به صورت غرقابی است.
امینی با اشاره به قرارداد بیع متقابل شرکت آبفا با فولاد مبارکه افزود: مقرر شد شرکت فولاد مبارکه هزینه ساخت شبکه فاضلاب 7 شهر استان را پرداخت کند و ما به ازای آن از پساب فاضلاب این شهرها استفاده کند.
وی با اشاره به پروژههای مختلف آبفا در بخش توسعه و اصلاح شبکههای آب و فاضلاب، گفت: حجم ریالی پروژههایی که در بخش عمرانی آبفا در حال انجام است در سال گذشته 107 میلیارد تومان مصوب شد اما اعتبارات دریافتی 58 میلیارد تومان در بخش تملک دارایی و سرمایه بود و 222 میلیارد تومان از اعتبارات در بخش سرمایهای و 262 میلیارد تومان در بخش جاری است.
مدیرعامل شرکت آبفا استان اصفهان با اشاره به اینکه در سال 93 با وجود خشکی زایندهرود جیرهبندی و نوبتبندی آب در شهر اصفهان اعمال نشد، تاکید کرد: امروز با وجود حداقل جریان آب در رودخانه و سپری شدن تابستان بدون هیچ مشکل، باید صرفهجویی 20 درصدی مصرف آب را در بخش شرب مورد توجه قرار دهیم.